reede, 12. juuni 2015

12. juuni 2015 - Eesti kui staaride kasvulava ning PPA satiirikud

Tere.

Peale eilset ja järjekordset tõsist postitust siinsel leheküljel mõtlesin pikalt, et Päev Eestis on viimaste kirjetega kaugenemas oma juurtest ja algideest. Algupäevil oli plaanis luua paik, kus kriitika oleks vürtsitatud kerge satiiriga, kuid viimaste aegade sündmused on tinginud ka sellised keskmised tõsisemad mõttearendused. Mitte, et selles midagi halba oleks - ka tõsiselt võib mõnikord kirjutada kui vajadust.

Seega tagasi juurte juurde

Elu24.ee - staariinkubaator

Hoolimata Eesti väiksusest ja veel väiksemast rahvaarvust tundub meil olevat keskmisest suurem hulk staare. Küll on staarfotograafid, -lauljad, -näitlejad, -kokad ja jumal teab veel kes. Allakirjutanu peab muidugi mainima, et ühe staari tekkimisele aitas ta ise kaasa - möödunud aasta kevadel Kuulutajasse kirjutatud persoonilugu Rakvere noorest aednikust Andre Talust sai niivõrd palju tähelepanu, et terve suve vuhises "staaraednik" meteoriidina (kasutades Elu24 kõnepruuki) meediavalguses.

Ja ega meil siis ainult staaridega asi piirdu. Superstaaregi on juba nii palju, et ei tea vist kõigi nimesidki. Mis omakorda tekitab küsimuse, kas sellisel juhul üldse ongi tegemist staari või selle ülemvormi - superstaariga...

Eile aga üllitas staariinkubaator artikli, mis tekitas aga soovi sarkasmi... Vabandust! Satiiri juurde tagasi tulla. Kuna ma ei soovinud eilset tõsisemat teemat solkida, siis ootasin hommikuni :)

"Staarmetroseksuaal Vaido Neigausist vändatakse eluloofilmi" oli artikli pealkiri, mis kusagil mu tähelepanu tõmbas. Et nagu - what??? Staar mis? Staar kes? Staar mida?

Kui sa oled staar, siis sind teatakse. Vaido nimi ja lähemal uurimisel ka pilt ei löönud aga mingeid kellukesi helisema. Kusagil artikli all oli ka mingi video, mis ei aidanud musta teadmatust kuidagi valgemaks muuta - küll tegi see aga meeleolu sandimaks: kas tõesti on nii "sügava" sõnumiga inimesest vaja eluloofilmi kohe???

Miskipärast tekkis kohe paralleel hiljuti esilinastunud filmiga "United Passions". Kes ei tea (ja tõenäoliselt on seda kultusfilmi mitteteadjaid sama palju kui Eesti staare mittetundvaid inimesi), siis on tegemist FIFA poolt rahastatud ja üle 29 miljoni dollari maksma läinud filmiga FIFAst ja jalgpallist. Film, mille loomise ainsaks ajendiks oli praeguseks juba endise FIFA bossi Sepp Platteri suur egolaks. Kuidas ego aga ennast ära tasus? Esimeste päevade jooksul teenis film tervelt 607 dollarit. Väga positiivne ju: kui filmi populaarsus kahanema ei peaks, siis teenib see egoupitus ennast tasa juba esimese kkolmekümne kahe aastaga.

Seega oli uudis "staar"metro(whatever?!)seksuaali eloloofilmist enam kui üllatav. Ja see pole veel kõik...

Elu24 "ajakirjanikud" või teisiti nimetades staarmuiduleivasööjatest klaviatuurist-tähti-välja-imejad-ja-neid-uudisteks-pidada-söendada-üritavad-kesiganes eesotsas esistaarnaise / staarpeatoimetaja Anu Saagimiga, kes end staarseksuaaliga igale pildile üritas pressida... Misiganes... Terve see punt suutis kokku kirjutada uudise, mis "särab" iga nurga alt vaadatuna.

Tituleeritud poplauljaja meelelahutaja? Kes, mis, kus, kunas?

Aga lisaks kõigele eelnevale pean suurimaks pärliks ikka seda lauset:

"Ja Elu24 võtab ainuõiguse tema lennutamise eest meteoriidina meie konnatiigi seltskonnaveergudele."

WTF?! Esiteks - meteoorite ei lennutata. Meteoriidid kukuvad ja tavaliseks päris kõva paugu saatel - seekord siis tõenäoliselt selle filmiga seonduvalt.

Teiseks - kas natuke rohkem ei saaks oma ego upitada? Nina ei ulatu veel päris orbiidile...

Jne... Kas kuhugi maasikakorjajaks ei tahaks tööle minna? Teeniks samuti leivapalukese välja, tööst oleks mingi reaalne kasu ning meie ajakirjanduse igapäevane tarbija muutuks ajapikku intelligentsemaks, kui tema vaimu ei risusta selline halliajurakutapjaviirus, mida Elu24 täiesti kontrollimatult levitab...

Igatahes palju õnne, Elu24, et suudate "meie konnatiigi" niigi küsitava väärtusega ajakirjanduses veel sellist staarpas** toota!

Politsei- ja Piirivalveamet

Vahel on päevi, mil kahetsen, et tapsin isiklikult sellise isiku kui Ander Veebikriminaali, kes töötas Kuritöö- ja Salakaubaveoameti pressiesindajana. PPA ikka oskab teinekord...


Siiski on tänahommikused kogemused lõbusad. Tundub, et Politsei- ja Piirivalveameti Facebooki haldajaks on võetud koomik, sest Facebookipressteated olid andekad. Kiitus Teile sinnapoole!

Mõned näited:

JOOBES ISIK: kell 8.33 teatati, et Tartus lebab kõnniteel meesterahvas, kelle tervis tundub üldiselt korras olevat, kuid alkoholiga näib olevat liiale mindud. Sama mehe kohta tuli veel kaks teadet. Sündmuskohal käinud patrull selgitas välja, et mehel siiski joovet ei olnud ning ka kiirabi abi ta ei vajanud. Lubas oma teed minna.

KADUNUD ISIK: Mures inimene andis kell 8.25 teada, et tema pereliige lahkus eile kodust ja pole siiani tagasi tulnud. Olukord lahenes kiiresti kuna selgus, et kadunud isik asub kainestusmajas.

*

Ilusat päeva kõigile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar