esmaspäev, 3. märts 2014

3. märts. 2014 - Palju õnne, Edgar, ja head isu!

Tere õhtust!

Kui tänane esimene kirjutis oli rohkem mõtisklus maailmas toimuva üle, siis pärastlõuna on toonud "Päev Eestis" leheküljele ka lootuse, et ehk me ei peagi veel korralikust satiirist lahti ütlema.

Tänaste uudiste valguses, et meie peaminister otsustas praeguste sündmuste ajal siiski tagasi astuda ning president ei loobu ka oma Jaapani-visiidist, tundus, et asi paremuse poole minna ei saa. Sest öeldagu mida tahes - olukord Krimmi poolsaarel suurendab ka meie vabariigi julgeolekuriski ning valitsuse tagasiastumine samal päeval, kui on Venemaa ultimaatumi tähtaeg, tundub poliitiliselt kõige vastutustundetum samm üldse. Riigipea mitteloobumine välisreisist tundub ka natukene hoolimatu.



Tegelikult ei ole ju siin midagi imestada, kui hakata mõtlema Keskerakonna senisele poliitikale, mis on nende juhi Edgar Savisaare pannud praeguseks hetkeks väga ebamugavasse olukorda.

Kujutledes ennast härra Tallinna linnapea asemele, oleks mul praegusel hetkel mõttes ainult see, kuidas saaks võimalikult kiiresti võimalikult kaugele, ilma igasuguste suhtlemisvõimalusteta peidukohta. Miks? Sest möödunus mängitud mängud on toonud kaasa selle, et igasugune vastamine Sven Mikseri palvele oma avalik seisukoht esitada toob kaasa kaotuse Keskerakonnale.

Juhul, kui hr. Savisaar tunneb, et Venemaa-poolne sõjaline operatsioon on õigustatud, seab ta enda ja oma erakonna selle arvamusega väga tugevasse vastuollu üldise arusaamaga demokraatiast ja riikide iseseisvuse puutumatusest.

Kui hr. Edgar peaks aga pidama Vene-poolset sõjalist provokatiivsust ebaõigeks, kaotaks Keskerakond tõenäoliselt suure osa oma populaarsusest muukeelse valijaskonna hulgas.

Igatahes soovib "Päev Eestis" Tallinna linnapeale palju õnne varajase Mihklipäeva puhul ning head isu enda poolt kokkukeedetud supi söömiseks!

1 kommentaar:

  1. Sellest jobust polex küll vaja kirjutada ....

    VastaKustuta