esmaspäev, 3. veebruar 2014

03. veebruar 2014 ; Lihtsalt Eesti elust

Tere päevast!

Kuigi uute teemade otsimine uueks kirjutamislaineks uue autoriga on täies hoos, sattus mõni minut tagasi silme alla uudislõiguke Elu24 majanduspoliitika rubriigist.

Kuigi Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium (jah - Elu24 - eesti keele reeglite kirjutatakse asutuse nime läbivate suurtähedega!) ja selle juhtfiguur on varemgi minu sule alla sattunud, siis seekordne uudis paneb JÄLLE negatiivselt üllatuma.

Artikkel lihttööliste põuast on iseenesest täiesti arusaadav, aga MKM'i arvamus, kuidas probleemi lahendada Eestis toimuva taustal on järjekordne näide Eestit kui rahvusriiki hävitavast rumalusest.

Selle asemel, et mõelda, kuidas hoida riigis selle kodanikke (siinkohal nii eesti kui vene rahvusest inimesi) või neid tagasi tuua, kuidas luua põhjuseid, miks inimesed peaksid siia jääma ja tahtma siin olla, leiab MKM'i asekantsler, et tegelikult võiksid nad ju seaduseid muuta, et saaks veel odavama raha eest mujalt lihttööjõudu importida. Ja samas tuntakse veel uhkust, et seadusemuudatusi saab nii kiiresti teha.

Jah, seadusemuudatusi, mis on kasulikud ainult sellele ühele, tegelikult nii väikesele osale meie ühiskonnast - ettevõtjatele. Kas peale neid seadusemuudatusi orjarahvast siia Eestisse jääb või mitte, selle üle ministeeriumis pead ei vaevata - eks vajadusel saab seaduseid muuta sellisteks, et kusagilt Zambiast või Indiast uusi orje lihtsam asemele tuua oleks.

Siit kerkib üles jälle vana küsimus - kui riigi- ja põliselanike vaenulikuks saab poliitika üldse muutuda?!

1 kommentaar:

  1. Arvan, et palgalisel direktoril ning oma enda äris spetsialisti-ametit pidaval niiöelda ettevõtjal (lugeda: hamba-arstid, pere-arstid, juuksurid, heliloojad, eratunde pakkuvad filoloogid, jne.) on suur vahe.

    Kui ekstreemseid näiteid otsima hakata, siis põhjus, miks bordelli-pidamine ja narkokaubandus nii ilusasti rahva põlu all on, tuleneb tõenäoliselt mitte sellest, et end kuskil diskoteegis või baaris deliiriumisse joovatel inimestel oleks midagi sõltuvust tekitavate meelemürkide või suhteliselt kohustustevaba seksi vastu, vaid pigem sellest, et teenuse-pakkujatel on ebameeldivad äriprotsessid: vägivald, "inimkaubandus", narko vilets kvaliteet (mingi kahtlane pulber kellegi poolearuse narkomuula pärasooles transporditult), jne.

    Sama asi nende inimestega, kes soovivad omale orja raha eest, mis ei kata ära isegi orjaks oleva inimese keha-hooldust (meditsiiniteenused, tervislik toit, jne.).

    Nagu demagoogia korral ikka, võta vale, sega ära tõega ja serveeri tõe pähe ning põhjendusi igasugu "aktsiisideks" ning "maksudeks" jätkub kuhjaga.

    VastaKustuta