laupäev, 13. oktoober 2012

12. oktoober 2012 - streik, häkkerid ja ärihuvid

Peale möödunud öö pikka kirjet oli täna üsna keeruline keskenduda uuesti lühematele asjadele. Siiski said vastuse mõned eilsed küsimused.

*

Streik omadega lõpule ei jõudnud - arstid jäid oma vahipostidele. Tegelikult oleks meie ühiskonnas toimuvat vaadates olnud lõppkokkuvõttes üsna kahju, kui meedikud oleksid nii kiiresti alla andnud. Praegu, võib öelda, hoiavad nad üleval üht viimastest lootustest, et järsku tõesti on meie riigis veel hea tahtmise juures midagi saavutada. Kuigi Haigekassa reservide kallale minek ei ole pikemas plaanis küll see kõige õigem idee, annab see märgi sellest, et meie poliitikuid ON võimalik kompromissidele suruda, ükskõik, kui enda ideedekesksed nad ka ei oleks.

Ainuüksi sellise teadmise omamine on suur väärtus. Nii irooniline, kui see suuremas kontekstis ka ei tunduks.

*

Kell oli lõunast juba hea jupi edasi liikunud, kui ilmus teade, et KaPo ja RIA on hakkama saanud saavutusega - jõudnud jälile küberünnakuid korraldanud Anonymous grupi liikmetele. Vähemalt nii väitis Delfi. Pealkirja all oli veel väikselt, aga see eest punaselt teade: "Võtmetegelane on Väike-Maarja kandist!"

Kas tõesti olemegi leidnud Eesti nn Nokia? Või oleks praegu juba targem öelda Samsungi? Igatahes oon Eestile väga kõva reklaam see, kui üks maailmas nii palju aktsioone korraldanud häkkerirühmitus on tegelikult eestlaste tegu. Mõelda vaid! Eestlased ei mõtlegi vaid iseendale - Anonymous tegutseb ju inimõiguste nimel üle maailma. Ja mis kõige tähtsam - tegijateks ei olegi seekord pealinna nohkarid. Regionaalpoliitikale veel üks pluss: ka Lääne-Virumaa metsade vahelt saab vajadusel maailmamastaabis tegusid teha.
Tõsi - teised väljaanded jäid oma väljaütlemistes küll tagasihoidlikumaks ja tõele au andes tuleb tõdeda, et nii roosiline see Eesti Samsung ikka ei ole. Kinni püüti paar koolipoissi, kellel oli igav.
Natuke tõsisem uudis saabus häkerluse kohta juba õhtul, kui selgus, et kallale oli mindud nii RIA ja KaPo enda ning eesti.ee lehtedele. Ega suurt ohtlikku midagi juhtunud, aga mingi märguanne ikka.

Isiklikult olen pettunud - oleks siis midagi huvitavatki toimunud!

*

Miskipärast tekkis ajakirjanikel huvi hakate seekorda lugupeetud peaministri taskutes sorima. Ajast, kui hr. Ansip oli veel Tartu linnapea, on välja ilmunud info kahtlaste tehingute kohta ja nüüd on siis kõik üllatunud. Armas rahvas, kas te pole siis siiani aru saanud, et iga poliitiku ja avaliku elu tegelase esmane kohus ja ülesanne on enda taskute täitmine. Jätke mees rahule - tal niigi raske praegu kõigi nende streikide ja häkkeritega!

*

Ärihuvide teise valdkonda kuuluvad kaks härrasmeest, kes otsustasid alustada karjääri pangaröövlitena. Esimesel katsel saagiks saadud 200 eurot annavad lootust, et vähemalt mingeid eeldusi paremaks tulevikuks on. Tõsi - selleks, et Eesti Politsei haardeulatusest, st Euroopa Liidust välja saada ja endale parem elu kusagil mujal kindlustada, selleks on vaja veel vähemalt kahtesadat sama edukat reidi. Seda muidugi juhul, kui tegemist on väga tagasihoidlike vajadustega inimestega. Ära on nüüd aga vaja, sest pangaröövi eksami kõige tähtsama punkti härrased unustasid. Ausalt - kasutage maske, kasvõi meie poliitikute omi.

Kui mitte keegi teine, siis vähemalt rahvas saaks sellise iroonia üle küll lõuatäie naeru.

*

Täna toimus meedias veel midagi, aga kuna olen hetkel toimetuses veel üksi, siis rohkem ei jõua. Aga koostööpakkumisi võite saata ööpäevaringselt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar